Biyografi

Op.Dr.Cenan Oktay

Op. Dr. Cenan Oktay, 1965 Filibe-Bulgaristan doğumludur. İlkokul eğitimini 1977 senesinde İstanbul’da bitirmiştir. Ortaokul ve lise eğitimini ise Almanca eğitim veren İstanbul Erkek Lisesi’nde okumuştur. 1984 senesinde Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’ni kazanmıştır. 

Cerrahiye olan ilgisi sebebiyle Genel Cerrahi stajını öğrenci iken Almanya’da Heidelberg Üniversitesi Cerrahi Klinikleri Şef’i Prof.Dr. Ch. Herfarth’ın yanında yapmıştır.
Tıp Fakültesi’nden 3.’lük derecesi ile 1990 yılında mezun oldu ve Eylül-1991 yılında İstanbul’da SSK Okmeydanı Eğitim Hastanesi’nde Genel Cerrahi uzmanlık eğitimine başladı. Uzmanlık eğitimi sürecinde klinik ve deneysel çalışmalar yanında kongre yayınları hazırladı.

1993 yılında Almanya Würtzburg Üniversitesi’nde “Mikrocerrahi Kursu” ve GİS anastomozlarında kullanılan “Valtrac” halkaları ile ilgili eğitim alıp Türkiye’de ilk kullanıcısı oldu ve uzmanlık tezinde kullandı.

1996 yılında SSK Okmeydanı Eğitim Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzman’ı oldu. Aynı yıl İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi’nde “Cerrahi Gastroentoroloji Endoskopi Eğitim Kursları’nı” ile bitirdi. Karaciğer ve Safra Yolları cerrahisine olan ilgisinden 1999 yılında 4 aylık süreyle İ.Ü. Genel Cerrahi ABD Karaciğer ve Safra Yolları Cerrahisi Biriminde aktif olarak çalıştı. Bu süre içerisinde klinik ve deneysel çalışmalara devam etti.

2007 yılına kadar S.B. Okmeydanı Eğitim Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı olarak çalıştı.

Obezite ve Metabolik Cerrahi Uzmanı

Tüp Mide Ameliyatı

Tüp mide ameliyatı olarak bilinen bu operasyon, midenin büyük bir kısmının kesilip çıkarılması işlemidir. 

Daha fazla bilgi

Şeker Hastalığı Ameliyatı

Şeker hastalığı ameliyatı tüm diyabet hastalarına uygulanmamaktadır. 

Daha fazla bilgi

Kanser Cerrahisi

Kanser hastalığının bilinen en eski tedavisi ameliyat veya cerrahidir.

Daha fazla bilgi

Bize Yazın

Soru veya yorumlarınızı bu form ile iletebilirsiniz.
 0536 422 90 31

    Copyright © 2021 Tüm Hakları Saklıdır. Op. Dr. Cenan Oktay
    Site içeriğinde bulunan bilgiler bilgilendirmek içindir, bu bilgilendirme kesinlikle hekimin hastasını tıbbi amaçla muayene etmesi veya tanı koyması yerine geçmez.

    1
    e
    W
    +
    W
    #
    #
    B
    W
    #
    #
    L
    W
    #
    #
    L
    W
    #
    #
    L